Over ons

Wie zijn jullie?

We zijn een groep communisten en socialisten, betrokken in de Nederlandse arbeidersbeweging, zoals de SP en de FNV. Dit is een initiatief van Andrew Ammerlaan en Emil Jacobs.

Vertegenwoordigen jullie de mening van x, y, z?

Nee. Andrew Ammerlaan heeft in 2020 een vijfdelige serie over kernenergie geschreven, dat werd gepubliceerd op communisme.nu. Hierdoor is bij sommigen het beeld ontstaan alsof het Communistisch Platform een sterke mening heeft over kernenergie, terwijl dat niet zo is. Juist om dit geluid op links een plek te geven, discussie aan te zwengelen, zonder daarbij meteen de ‘mening van een organisatie’ te vertegenwoordigen, zijn we deze site gestart.

Jullie staan dus open voor discussie?

Ja. We nemen hierbij het model van artikels. Neem contact met ons op als je een stuk in wil sturen. We houden wel een redactionele vrijheid in wat we plaatsen.

Op social media zijn we actief op Twitter en Mastodon.

Wat is jullie missie?

Omdat kernenergie zo in de taboesfeer zit, zijn er veel misvattingen op verschillende niveaus op dit onderwerp. We hebben daarom onze missie opgeknipt in en aantal doelen.

  1. Voorlichting over kernenergie: dit betreft vooral een ’technisch’ aspect. De discussie moet immers plaatsvinden op basis van juiste informatie. We zullen daarom ook reageren waar nodig op desinformatie.
  2. Openbreken van de discussie op links: we willen het thema uit de taboesfeer halen en dat doe je door erover te praten. We zullen dan ook op gepaste momenten inbreng doen en bijeenkomsten (mede) organiseren.
  3. We ontwikkelen onze eigen linkse kijk: als communisten, actief in de arbeidersbeweging, is kernenergie niet louter een technische aangelegenheid. We denken daarom mee over een meer fundamentele linkse strategie, en nemen hiervoor het ecomodernisme als uitgangspunt.

Deze doelen kunnen in onze activiteiten overlappen of los staan.

Zijn jullie nog ergens onderdeel van?

Jazeker, we nemen deel aan de burgerbeweging Kern voor Klimaat. Check ze uit!